Saturday, December 8, 2012

Detik Bersama W.O.N.D.E.R.G.U.R.L.Z

Tengok post title detik bersama... petang2 cm ni tbe2 tingat kenangan2 bersama kawan.. 2 tahun lepas konvo msing2 dh keje... msg2 dh besar... klo nk diciter dlm blog ni mang xkan pernah habis sbb terlalu bnyk kenangan bersama.... tp yg penting setiap kali jmp xkan pernah complete wondergurlz ni... hurmmmm..
sebenarnyer as a promise to my wondergurlz mang nk msokkn cter sume org... sume kenangan.. sume detik2 bersama. cume xtau mne nk mula.. idea bnyk cme nk summary kn tuh makan mse la.. hhahaha nampak xbnyk sgt kenangan nyer. (dh knp aku ni dr awl dok K.E.N.A.N.G.A.N2...) fuhhhhh nmpk sgt ko tgh bosan ptg2 ni... so saddddddd =((
Sambil ditemani lagu SEPI SEKUNTUM MAWAR MERAH..tbe2 rse nk share cter2 hapy kwn kami yang telah bertukar status.... dari SINGLE kpd TUNANGAN ORANG. cter dh lme cme bru de kesempatan nk share ngn kwn2 sume...
Let me stat wif kakak KELANTAN. yg ni tunang jauh sgt.. xdpt la kami nk join.. xsilap dia tunang time raya haji... kalo xsilap la an... ape2 pon awk sungguh cntik diwaktu ini... xcaya... haaaa tgk lerrrrrrrrr....
Pas tuh kakak LANGAT lak tunang.... haaa yg ni kami pegi.. gigih skit lah... kat langat je... yg jauh2 cm c ipoh tuh xturun la time ni..... tp majlisnyer berjalan dengan lancar.... xcye???? tgk bwh la weyhh.. mls nk jueh2 story =))
Next will b kakak BANTING... haaaa yg ni c kakak ipoh turun... dia turun kl time de wet bnyk... sah2 bru dpt gaji ni... pndi kakak banting pilih date nk tunang... scroll down to see the pics (amboiiiiii speaking... huiiiiiiiiiiiiii) hahahahaha
* Fizaaaaaaaaaaa time ni ko nangis kan??? sbb adik dtg lmbt. lalalalallaa larikkkkkkkkkkkkkkkkkk =P
Pengumumaan!!!! Pengumumaan!!!! Pengumumaan!!!!
xdilupakan jgk geng wondergurlz yg bru (wondergurlz skg bkn 10 tp dh tmbh.. ramaiiiiiiiiiii.. kelassssss x???)... hahahahaha kenalkn kakak cntikkk (umh dia kt mne eyh?? xtau la.. hahahaha ). kakak cntikkkk ni pon tergolong dlm geng2 tunang secara jemaah... tp time dia tunang xsume dpt g.... sume de hal... sory babe... jnji awk hapy yer... ngeh3... ^____^
last2 skali opcoz la gmbr kengkawan yg overrrrrrr..... harus2 bergmbr itu PASTI!!!!...
*lepasss ni kalo update kt blog ni lagi pnjg berjela2 la sbb geng dh ramai.... happynyer dpt "true fwen" macam mereka2 ni.. aku syg korang... dah la.. mls nk jueh2 sgtttt... ptutnyer sejam yg lepas aku dh stat wt keje.. tp g update blog plak.... adoiiiiiiiiiiiii... =((
"A good friend is a connection to life - a tie to the past, a road to the future, the key to sanity in a totally insane world."

kesah dulu kala sebelum bergelar graduan!!!

cube korang2 tgk tajok tuh??? kesah dulu kala yang x berapa nak dulu sebelum kami bergelar graduan. harus update la part ni.. sbb sume menggila nk wt photoshoot kt luar. outdoor nyer xbpe nk hengat ble kejadiannyer yg pasti sebelum 6 November 2010. lame kan x update blog ni... kaedahnyer sbb lupa password. sebelum melalut x tentu psl meh kite cter kt mengkome2 sume ari kejadian photoshoot tersebut. kami ber 10 dgn tersgttttt gigih menunggu detik nk photoshoot.. mula2 berkampung di shah alam... gigih la yg c kakak simpang ampat,sentul,ipoh dok stay kt umh kengkwan yg len. semata2 nk berphotoshoot2 bersama2... kami dh upah PRECIOUS MOMENTS nyer org yg jd kegilaan kwn2 sy yg len sbb dia cuteeeeeeeeee... cute ke???? cara c mamat ni lak mcm nk pikat kawan aku c kakak kelantan ni... tp cm lalang gak sbb kakak mlake pon dia cm nk grabbbbbb, hboh ngn faridahhhh dia tuh... hahahahaa.. ahhh dh la xyah nk cter sal dia... buang space jew blog kami ni.... diringkaskan cerita mse photoshoot ni berlangsung bnyk tempat kami g. 1st place kt BB & PAVI... dh cm org msokkk air kt tgh2 ibu kota (kate koooo) pakai jubah segala bgai... siap wt drama seberang2 jalan... yg 10 org ni ikot je la asl gmbr cntikkkkkk... mcm2 la kejadian yg berlaku pada hari kejadian. dr BB hingga ke TASIK PERMAISURI.. pusing punyer pusing akhirnyer pukul 6 kami habis sesi photographer... kelassss sgt dh cm model. ko ade?????? kalo xde korang tgk je la gmbr2 kteorg ni... cantikkkkkkkkkkkkk.. selamat menonton!!!!!! (xde idea dh nk story) jmpe lg next story.. dadaaaaa u olzzz *berjuta2 gambar kteorg tp xyah nk gigih msok sume la kn... tgk je ler ape yg ade.. jnji dpt photoshootttt kan.... ko ade??? nan adooooo.. =P

Sunday, October 28, 2012

2 tahun sudah berlalu !!!!

~~ Wondergurlz back on the track ~~ 2 tahun x menghupdate blog ini.. selepas graduate sume membawa haluan masing2... 10 org geng "kabilah", masing2 dapat keje yg agk besh jugakkk lar... Mari kita singkap satu persatu pnyer pekerjaan... kemainnnn nk singkap lagi... 1) Kakak dari ipoh : kije HL.. dari jge kaunter smpi dh jadi pgawai.. hebatttt dia ni. cme 1 je yg dia fail dr dulu smpi skg... "menginfluence" kawan2 bli CC dia.. ciannnnn 2) Kakak dari banting : haaa yg ni jaguhhh!!!! xpernah x dgr dia x achieve target.. gempak habiss c AM ni.... kijenyer Easy RHB... dia la MENTOR kami!!!! yeahhhhhhh 3) Kakak dari kelantan : yg ni dr praktikal smpi skg ni... hidup SHAPADU.. yeaaahhhhh. HR uolz... sopannyer dari dulu smpi skg masih sme... xde yg berubah pn.. bgossss bgossssss... 4) Kakak dari puchong : ini budakkkk slalu tukar kije.. tp alhamdulilah skg dh x "nomad" lg... dia sudah permenant di PROPEL.. bukan gadis tepian lebuhraya yer... HR officer okehhhhh... 5) Kakak dari shah alam : haaa yg dia ni plak lg la super duper hebattttttt.... keje tukar2. sekejap sini sekejap sne... AM mang cm tuh kot... men lompat2. skg keje wt getah scrubbbb kat goodyear.... lalalalalala 6)Kakak dari melaka : yang ni lg 1, dlm ramai2 dia la yg paling bertuah sbb dpt keje kt tmpt yg kerennnnnn bangattttt... stock keje kt company kete maheyyyy maheeyyyyy jew.. skg ktenyer kije kt ssangyong.... hebat x????? 7) Kakak dari simpang ampat : kakak cntik ni lg la kami suspekkkkkk... jd cikgu BI kot... kemainnnn ustazah yuna ni... hebat tau.. diam2 je jd cikgu... kelassss sgt... i loike... 8) kakak dr langat : adik kicikkkk ni aku xtau sgt job scope dia.. yg aku tau dia jd secretary big boss... bos bek siap registerkn kelas english.. dlu slalu mengeluh bnyk keje penattttt tp skg dh xde dah... dh tukar department len agknyer tuh yg bhgia je jd HR officer... hehehehe 9) Kakak dari perak : kakak ni sumpah aku xtau perkembangan dia... yg aku tau dr kawan2 dia skg smbg blaja kt USIM.. tahniahhhhh satu2nyer kawan kami yg smbung study... xtau nk ckp pe sal dia.. xde ideaaaa... hahahahaha (yg ni mesti budak2 len kutuk aku nyer la)... ADA AKU KESAH... 10) Lastly, kakak dari sentul : yg c minah ni syiokkk sgt la keje kt UNIRAZAK tuh.. ape yg dia ske ntah la... dh la lari bidang... tp yg penting njoy ngn keje skg... hehehehe ( kutuk diri sendiri, konpius ke ape ni???? ) * This is what we cll come back. hihihihi preview selepas 2 tahun x update blog.. bnyk lg cter selanjutnyer... stay tuned guyssssss... muaahhhh muaaahhhhh.

Monday, October 18, 2010

kemana??




mana semua kawan2 saya.? Rindu nye lah kat korang. Datang la sini update cerita n gossip terkini. So far, kami sume tak lama lagi akan secara rasmi nya bergelar siswazah UiTM coz 6.12.2010 nie kami sume konvo. Tak sabar rase. Best tu memang of cos lah kan. Can't wait for it lah girls. Hmm.. latest meeting ialah 10.10.2010 yg lalu. bk crite baru. best,geli,kelakar sume ade lah. tak sah la tak gelak kalo dah jumpa kan but except for sue n rina. dorang je takde coz tak dpt nk elak hal masing2. but its ok babes, next tyme esp dis coming convocation day, everyone shud be there in our meeting port. huhu.. bukan ape, rindu deh sama kalian. emang nya gini kesudahan kita.. huhu. tah la.. god knows better. hmm,korang.. aku rindu la moment kite besame. huhu. byk bnd nk story tapi tak tau nk cite n mula kan mcm mane n dr mane. huhu. pape pon sayang koang. huggs~

Tuesday, June 29, 2010

back again~







fuh,,lame nye tak update this group blog..lame sgtt kowt..so,now all the wondergurlz members are officially graduated..we are now with our Bachelor Business Administration (Hons) in Human Resource Management.yeayy..finally we all did it..after bersengkang mata study siang malam,last minutes assignments,pejalan2 kaki berani mati ke kbm,pemandu Viva n members,cik kuda putih n members,bergado baik balik,sentap menyentap 1 sama lain dan sume lahh..kami sume dah grad..alhamdulillah..happy =D + sad =(

happy nye masing2 dah besar and grad and maybe afta dis ade life msing2..congratez gals..sedeynye,tamat la sudah alam belajar, and berpisah suda sume nye.yang tinggal hanyalah kenangan yang tak akan luput dari ingatan sampai bile2..sangat seronok belajar ni esp bile kite bsame2 dgn kawan2 yang boleh happy kan kite even gado2 pon..beshhh sume nye..really appreciate it LIFE..

so,after sume dah abis prac,some of us ade lah yg dapat trus keje kat tempat prac mcm khairina,nurdiniey,syikeen harith,fadilah saifuddin,shaidatul afiza..congratez korang..and for shazyani samsuri,zarith sofia, shazreena razi..takpe..sabar kay..cube lagi..mcm2 dah kita lalui sejak abis blajar ni pon..so these are some new photos yg dapat share even tak sume ader pon.but really such a happiest moment.afta dis really hope dapat jumpe kamu2 sekalian mase konvo..insya Allah..aminn~

freehand: cik nurshazyani samsuri

Monday, November 16, 2009

happy sweet 22 fiza !!!

on 11 nov 2009
1200am


Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday

Happy birthday...

full of memories...
at MBMB and aprtmen KENANGA....



ikut pusingn jam: reena,kay,debo,zura,wan,bufdaugurlz,dee,eyla,sue,shaz


blk kenanga ready to baling tepung,cake & 2biji telur kt fiza...
sian fiza smpai muntah eyh....smpai BANGface da mrh2...de lak srg mamat poyo nk nyampuk kt party ktrg,pehal neh bang?ade kami kaco abg ke?abg chill jew k...bangface ade plak mood nk mrh kami?byk hal neh...xpsl2 kena blk ngn ktrg,,ad bran???skali fiza mara daa....pulang yokkk..!!!

Sunday, November 15, 2009